TRIK, S KATERIM BO POŠIRANO JAJCE VEDNO USPELO

Zakrknjen, a še vedno mehak beljak in in tekoča rumenjakova sredica, ki se razlije na hrustljavem popečenem toastu …. mmm, govorim o poširanem jajcu! 🙂
Verjetno ste že slišali za klasičen postopek priprave poširanega jajca, kajne? V kozico nalijemo vodo in ji dodamo kis – ko je mešanica tik pred vretjem, s krožnimi gibi ustvarimo vrtinec in jajce spustimo, da zdrsne vanj. Vem, sliši se precej preprosto, a na žalost je situacija v kuhinji ponavadi drugačna – mislim, da sem na takšen način uničila vsaj 10 jajc, nato pa povsem obupala! 😀
Nekaj časa nazaj pa sem na spletu zasledila trik, s katerim poširano jajce VEDNO uspe!
TRIK: Jajce pred kuhanjem zavijemo v folijo za živila!! 😀
Za lažjo predstavo pa sem celoten postopek tudi fotografirala.
Potrebujemo:
- jajce,
- grški jogurt,
- rdeča paprika,
- polnozrnat/pirin toast,
- folija za živila,
- olje.
Priprava:
1.Odrežemo večji kvadraten kos folije za živila in ga položimo na skodelico. Folijo na delu, ki je v skodelici, namažemo z oljem.

2. Na folijo ubijemo jajce.

3. Folijo stisnemo skupaj in jajce položimo v vročo vodo ter kuhamo približno 3-4 minute.

4. Odvijemo folijo in poširano jajce postrežemo na popečenem toastu, namazanem z grškim jogurtom. Po želji dodamo še rdečo papriko.

Ps: namesto grškega jogurta in paprike se odlično obnese tudi avokadov namaz (z vilicami pretlačimo avokado, solimo, popramo, dodamo nekaj kapljic limone in dobro premešamo).
Dober tek! 🙂