Blog

Domov / Blog / TENERIFE – OTOK VEČNE POMLADI (2. del)

TENERIFE – OTOK VEČNE POMLADI (2. del)

TENERIFE – OTOK VEČNE POMLADI (2. del)

… v današnjem nadaljevanju pa še nekaj več besed o nočnem življenju, hotelih, cenah … 🙂

 

NOČNO ŽIVLJENJE NA OTOKU TENERIFE

Možnosti za zabavo na otoku vsekakor so (še posebej v mestih Costa Adeje, Los Cristianos, Playa de las Americas), vendar morate biti pri izbiri previdni. Prvo, o čemer so me posvarili so bile zabave v predelu imenovanem Veronicas – s prijateljico sva opozorilo, naj se tega dela raje izogibava, dobili celo od lokalnega taksista … Kaj vse se tam dogaja, ne bom pisala, mislim pa, da vsi vemo oz. si lahko predstavljamo …

Dva beach bara, ki sta me najbolj navdušila (hkrati sta to tudi dva izmed najbolj ‘slavnih’ barov v tem predelu) sta Monkey Beach Club in Papagayo Beach Club. Odlična kluba, ki obratujeta tudi podnevi (okusna hrana, cene pa nekoliko višje).

Monkey Beach Club

Papagayo Beach Club

Prav tako pa je v tem delu tudi kar nekaj diskotek, kjer pa so ponavadi večinoma domačini … Za kakšen namig, kje se zabavati, vam priporočam, da povprašate kakšnega natakarja/domačina/taksista, saj so zelo prijazni in sem prepričana, da vam bodo dobro svetovali.

In še nekaj …

Če slučajno otok obiščeš februarja nikakor NE SMEŠ izpustiti enega največjih svetovnih pustnih karnevalov – karnevala v mestu Santa Cruz. Ulice glavnega mesta v tem času dobesedno ‘pokajo po šivih’ – ogromno ljudi, ki se zabavajo, veselijo podnevi in ponoči. Zabava se ne konča 😀 Skratka, res noro doživetje! Sama sem to vročico doživela že dvakrat.

HOTELI

Dvakrat do zdaj sem bila v apartmaju, drugače pa vedno v hotelu. Najbolj zadovoljna sem bila s hotelom Troya, ki se nahaja ob obmorski promenadi letovišča Playa de las Americas (ps.: čez cesto sta oba zgoraj omenjena beach bara :D). Dobra hrana, čiste sobe, prijazno osebje in nora lokacija… vse to so stvari, ki so me prepričale v to, da sem bila letos že drugič v istem hotelu.

V hotelu imamo vedno polpenzion (zajtrk + večerja), na kosilo pa se odpravimo v kakšno bližjo restavracijo. Pijača se v hotelu ‘plačuje’ s kartico od sobe, znesek, ki si ga zapravil, pa poravnaš, ko se odjaviš iz hotela.

Pogled iz balkona

 

AGENCIJA/LASTNA REŽIJA?

Veliko vprašanj sem dobila glede tega, ali sem potovala z agencijo ali v lastni režiji … Največkrat do sedaj smo potovali z agencijo PALMA. Jolanda (oseba, ki vedno vse uredi po naših željah …), če bereš to, hvala za vsakokratno organizacijo, skrb in potovanje brez skrbi! <3

 

ŠOPIIIING

Ja, tudi možnosti za zapravljanje in nakupovanje, je na otoku ogromno! 🙂 V predelu Las Americasa je veliko majhnih trgovin, kjer najdeš popolnoma vse (od Najkic, majčke iz Bershke, Gucci očal, MK ure do takšnega in drugačnega nakita …). Nedolgo nazaj pa so v neposredni bližini (približno 10 minut hoje od plaže Playa de las Americas) zgradili tudi velik nakupovalni center Siam Mall.

Če tudi ti, tako kot jaz, obožuješ parfume … potem imaš na otoku Tenerife odlično priložnost, da si narediš nekaj zaloge! 😀 Parfumi so na voljo po precej nizkih cenah, saj ima večina parfumerij ves časa nora znižanja (minimalno 30%).

 

CENE PIJAČE, HRANE …

Večino vas verjetno zanima tudi, koliko denarja je pametno vzeti s sabo … To je res popolnoma odvisno od vsakega posameznika – nekateri na dopustih ne gledajo na vsak euro, medtem ko so nekateri bolj pazljivi. Moj nasvet glede tega je, da si na dan postavite nekakšen ‘budget’ – koliko ‘lahko’ zapravite, in se tako izognete nepotrebnemu zapravljanju. Tudi jaz si vedno postavim nek smiselen budget (npr. 40 eur na dan), ki me ne omejuje z vsako stvarjo, hkrati pa mi omogoča, da nisem niti malo žejna ali lačna 😀

Cene raznih koktejlov, sangrie, ostalih pijač in hrane so v večini barov, glede na lokacijo, po mojem mnenju povsem pričakovane. Koktejli so okrog 7 eur, cene hrane pa se od gostilne do gostilne kar precej razlikujejo – odvisno tudi, kaj si želite videti na krožniku.

Najboljši hamburger po mojem mnenju dobiš v restavraciji/lokalu Montecarlo. Cena za dve porciji (torej dva hamburgerja s krompirčkom), pivo in koktejl: okrog 20 eur.

Če vam zapašejo rebrca … pa se obvezno ustavite v zelo znani gostilni Tony Roma’s.

 

Pomembno:

  • Na otoku je zelo veliko temnopoltih ljudi (zaradi bližine Afrike) – ženske vam bodo ponujale razne frizerske usluge, moški pa prodajajo ure, očala, torbice … Brez skrbi, vsi so prijazni in razumejo, če lepo rečete ne. Prav tako pa ne bodite presenečeni, če vam bo kdo izmed njih ponudil še kaj drugega (prepovedanega) kot le moško denarnico (verjamem, da boste takšne ponudbe dobivali še posebej mladi, zato pazite).
  • Pazite se žepnih tatov! Skrbno čuvajte svoje torbice in denarnice, saj se tudi tukaj – kot povsod, kjer je veliko turistov – najdejo takšni, ki koga olajšajo za denarnico … Tudi nam se je zgodilo nekaj takšnega in ni prav prijetno potem cel dan preživeti na policiji …

 

Pa še nekaj foto utrinkov …

Veselje ob čakanju na hamburger 😛

Playa de Fañabé

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Prijavi se!

Prijavi se na naše novice in bodi
prva obveščena o vseh novostih
in aktualnih programih!