Blog

Domov / Blog / RIŽEVI REZANCI S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO

RIŽEVI REZANCI S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO

RIŽEVI REZANCI S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO

Za pripravo azijskih jedi potrebujete vok in zelo visoko temperaturo. Prav tako si morate vse sestavine pripraviti že pred pričetkom pečenja, saj med kuhanjem ni časa še za rezanje zelenjave.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g piščančjih prsi
  • 200 g riževih rezancev
  • polovica rdeče paprike
  • polovica zelene paprike
  • polovica rumene paprike
  • 1 manjše korenje
  • 1 čebula
  • limona
  • 2 jajci
  • indijski oreščki
  • 2 veliki žlici svetle sojine omake
  • 1 velika žlica ostrigove omake (oyster sauce)
  • začimbe po želji (sol, poper, čili)

Priprava:

  1. Riževe rezance skuhamo po navodilih na embalaži.
  2. V posodo vlijemo olje (arašidovo/sojino/sončnično olje) in ko je temperatura dovolj visoka, dodamo na tanke rezine narezanega piščanca. Dobro prepražimo in začinimo po želji (jaz sem dodala samo malo soli in poper). Ne solimo preveč, saj je že omaka, ki jo bomo dodali kasneje, precej slana. Ko je piščanec pečen, ga damo na krožnik.
  3. V istem voku spečemo dve umešani jajci. Ko sta tudi jajci pečeni, ju stresemo na isti krožnik k piščancu.
  4. V vok dodamo še malo olja, počakamo, da se segreje, ter dodamo narezano čebulo ter na trakce narezano vso preostalo zelenjavo (rdečo, zeleno, rumeno papriko in korenje). Popražena zelenjava mora še vedno malo hrustati.
  5. Popraženi zelenjavi najprej dodamo kuhane riževe rezance, nato pa omako (v manjši posodi zmešamo 2 veliki žlici svetle sojine omake, 1 veliko žlice ostrigove omake in 2 žlici vode). Dobro premešamo, da rezanci ‘vpijejo’ omako.
  6. Dodamo še prej pečenega piščanca in jajce ter zopet dobro premešamo.
  7. Po želji dodamo še indijske oreščke.
  8. Pokapljamo z limono in postrežemo!

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Prijavi se!

Prijavi se na naše novice in bodi
prva obveščena o vseh novostih
in aktualnih programih!