PROTEINSKI SVALJKI Z GOBICAMI, SLANINO IN PIŠČANCEM

Če ravnokar premišljuješ, kaj jutri skuhati za kosilo, imam zate odlično idejo! Kot že verjetno veš, so vsi moji obroki enostavni, izjemno okusni in hitro pripravljeni in tudi pri tem receptu ni nič drugače! 🙂
Tokrat sem uporabila proteinske svaljke Žito, ki so super izbira za vse, ki pazijo na dovolj velik vnos beljakovin in se želijo ‘izogniti mesu’. Proteinski svaljki imajo na 100 g 11 g beljakovin – to je kar 4x več kot klasični pirini njoki, ki na 100 g vsebujejo približno 4 g beljakovin.
Za pripravo okusnih svaljkov za 2 osebi potrebuješ:
- 250 g proteinskih svaljkov Žito
- piščančji file
- 2 rezini slanine
- 1 čebulo
- 3 večje šampinjone
- smetano za kuhanje (10%)
- mlado špinačo

Priprava:
V ponvi prepražimo na koščke narezano slanino in jo shranimo na krožniku. Prepražimo še nasekljano čebulo in šampinjone ter vse skupaj dodamo slanini. Piščančji file narežemo na manjše koščke in jih popečemo na žlici olivnega olja. Dodamo slanino, čebulo in šampinjone in po okusu začinimo s soljo in poprom. Nazadnje dodamo 250 ml smetane za kuhanje in pokrito kuhamo 10 minut. Med tem časom v rahlo osoljeno vodo stresemo proteinske svaljke Žito in jih kuhamo 8-10 minut. Odcejene svaljke vmešamo v omako, dodamo pest špinače, premešamo in postrežemo.


Pa dober tek!! 🙂
ps: v kolikor boš preizkusila recept, bom vesela tvojega komentarja! 🙂