PET USODNIH NAPAK PRI POSTAVLJANJU ZAOBLJUB IN CILJEV
marec 5, 2018
SEDEM NASVETOV ZA POVEČANJE INTENZIVNOSTI TRENINGOV DOMA
marec 20, 2018
Prikaži vse

PIŠČANEC Z LIMONO IN ŠPARGLJI

Bliža se sezona šparljev, zato sem se že lotila preizkušanja novih receptov, ki bodo popestrili tudi tvoj pomladanski jedilnik.

Šparglji niso le okusni, ampak tudi zelo zdravi, saj vsebujejo ogromno vitaminov (A, E, B2 , C …),  mineralovfolno kislino (zelo dobra za nosečnice, saj vpliva na razvoj otroka); znani so kot odličen diuretik (=vplivajo na povečano izločanje vode). Zaradi svoje odlične sestave in nizke kalorične vrednosti se znajdejo na jedilnikih takšnih in drugačnih diet.

Priporočena količina: v kolikor boste šparglje pripravili kot prilogo, bo dovolj približno 250 g/osebo.

Potrebujemo (1 oseba):

  • piščančji file, 200 g
  • šparglje, 250 g
  • limono
  • žlico olivnega olja
  • začimbe (sol, poper, origano)

Zraven lahko poljubno pripravimo riž, kuhan krompir v kosih … 🙂

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 190 stopinj.

2. Šparglje operemo in jim odrežemo ali odlomimo oleseneli del (približno 2/3 cm).

3. Začinimo jih s soljo, poprom in žlico olivnega olja. Dobro premešamo.

4. Pripravimo si večji kos peki papirja. V sredino naložimo začinjene šparglje. Nanje položimo piščančji file, ki smo ga predhodno dobro začinili s soljo, poprom in origanom. Nazadnje dodamo še dve žlici limoninega soka. Okrasimo z dvema rezinama limone.

5. Peki papir dobro zavijemo.

6. Pečemo približno 30 minut.

Postrežemo in uživamo v pomladnih okusih! 🙂

Dober tek! <3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni
%d bloggers like this: