Blog

Domov / Blog / PET USODNIH NAPAK PRI POSTAVLJANJU ZAOBLJUB IN CILJEV

PET USODNIH NAPAK PRI POSTAVLJANJU ZAOBLJUB IN CILJEV

PET USODNIH NAPAK PRI POSTAVLJANJU ZAOBLJUB IN CILJEV

V današnji objavi se ne bom dotaknila le tako zelo ‘opevanih’ novoletnih zaobljub, ampak pravzaprav zaobljub na splošno – še posebej imam v mislih tiste besede: >>V ponedeljek pa res začnem!<<

Posamezniki si zaobljube postavimo takrat, ko s trenutnim stanjem nismo zadovoljni in si želimo izboljšav. Tako si hitro v glavi naredimo nek seznam, ne razmislimo pa, kako se bomo tega lotili. Kar je najhuje – neizpolnjevanju zaobljub in nezmožnosti doseganja zastavljenih ciljev sledi padec volje, motivacije in splošno nezadovoljstvo.

Predstavljam ti 5 največjih napak pri postavljanju zaobljub in ciljev.

  1. Prezahtevne in nerealne zaobljube/cilji

Do naslednjega meseca bom izgubila 10 kg. V fitnes se bom odpravil 5-krat na teden.

Mesec je naokoli, znebili pa ste se komaj enega/dveh ali celo nobenega kilograma? Verjetno mi ni treba niti omenjati, da vam je tako najverjetneje močno padla motivacija za nadaljnje delo.

Po tem, ko leto ali več zase nismo naredili skoraj ničesar, kar naenkrat pričakujemo, da se bomo od jutri naprej v fitnes odpravili skoraj vsak dan. Hm … prezahteven in nerealen cilj.

  1. Presplošne zaobljube in cilji

Letos bom shujšala. Začela se bom zravo prehranjevati. Začela bom varčevati.

Vsi zgoraj našteti cilji imajo eno veliko napako – presplošni so, preohlapni! To pa posledično pomeni tudi, da niso merljivi in tako ne moremo videti, ali smo napredovali ali nismo. V primeru, da dobimo občutek neuspešnosti, sem prepričana, da bo tudi motivacija močno padla, zaobljube pa bodo z vsakim dnem bolj potonile v pozabo.

  1. Spremembe želimo čez noč

V povsem drugo osebo se želimo spremeniti kar čez noč. Vse želimo naenkrat. Vendar tako kot odvečnih kilogramovov nismo pridobili čez noč, se jih (na žalost) tudi ne moremo znebiti čez noč.

  1. Cilj je znan, pot pa ne

Vem kaj hočem, a kako do tega pridem?

Ponavadi si večina posameznikov zastavi cilj, a o sami poti, kako bo cilj uresničen, kaj je za to potrebno, niti ne razmisli. Tako na zaobljube in cilje pozabimo, še preden smo se jih sploh resno lotili.

Glavni razlog pri posameznikih, ki si želijo tako ali drugače oblikovati svoje telo, je pomanjkanje znanja o vajah in prehrani. Naj te najprej potolažim – s tem ni popolnoma nič narobe. Povsem razumljivo je, da ne moremo biti strokovjaki na vseh področjih.  Ravno zato vam ne sme vam biti nerodno prositi za pomoč.

Osebni trenerji in prehranski svetovalci smo tisti, ki imamo znanje, smo se o tem učili, opravili licenco … tukaj smo zato, da vam pomagamo.

Tako kot pokvarjen avto na popravilo peljemu k za to uspodobljeni osebi; tako kot se ob bolečini po diagnozo odpravimo k zdravniku; tako, kot se po novo frizuro odpravimo k frizerju … ravno tako se po zdravo in oblikovano telo oz. po nasvete ‘odpravimo’ k osebnemu trenerju.

Plan treninga in jedilnik moramo imeti že preden se bomo lotili uresničevanja naših zaobljub in ciljev. Brez tega ne gre.

Ko sva se z Brigito pogovarjali o novoletnih zaobljubah, sem opazila eno izmed glavnih težav posameznikov.

Brigita: >>Glede novoletnih zaubljub: Pri meni deluje, tako da sem se vpisala v Bodi fit center v Domžalah. Vodene vadbe mi kar uspevajo z fitnesom pa imam kar malo težav z pravilnim izvajanjem vaj.<<

Če tudi tebi pravilna izvedba vaj, povzroča težave, klikni tukaj in si naroči trening ali prehranski vodič – vse, kar potrebuješ, da svoje besede končno spremeniš v dejanja: https://patricia-pangersic.si/e-knjige/

  1. Časovna opredelitev

Le redko kdo je takšen, ki se novoletnih zaobljub loti 1. januarja. Večina posameznikov, v kolikor 1. januar ni ponedeljek, le te odloži na prvi ponedeljek, je nekako tako? Govorim iz povsem lastnih izkušenj, saj se je tudi meni letos zgodilo popolnoma enako in verjamem, da nisem bila edina. Tako se prične odlašanje in vrtenje v začaranem krogu.

V kolikšnem času bomo uresničili zastavljene zaobljube in dosegli cilje, moramo torej časovno opredeliti.

Prepričana sem, DA LAHKO svoje želje, cilje in zaobljube URESNIČIŠ TUDI TI! Ne misli, da ti kljub vsem do sedaj neuspelim poizkusom ne more uspeti; verjetno si le naredil/a katero izmed zgoraj naštetih napak, ki ti je popolnoma spodnesla tla in odvzela še zadnji kanček upanja.

Tukaj sem zato, da ti pomagam uresničiti tvoje želje ta trenutek. Dovolj je odlašanja in čakanja na ‘pravi’ trenutek! Pravi trenutek je ravnokar tu.

Za vsa vprašanja v povezavi s spletnim trenerstvom, osebnim trenerstvom ali glede e-knjig, sem ti na voljo na mailu [email protected]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Prijavi se!

Prijavi se na naše novice in bodi
prva obveščena o vseh novostih
in aktualnih programih!