NUTELLAMISU – CHEAT MEAL TEDNA

Že ‘klasični’ tiramisu – tisti s kavo – je neverjeten … ko pa boste poskusili tega, boste ostali brez besed! Kombinacija nutelle, smetane in baby piškotov vas bo prevzela! 🙂
Dodaten plus pa je ta, da je priprava popolnoma enostavna in vam bo vzela še manj kot 30 minut! 🙂
Potrebujemo:
- 5 žlic Nutelle
- 600 ml mleka
- 24 baby piškotov (keksi Savoiardi)
- 500 ml sladke smetane
- 500 g sira Mascarpone
- 2 rumenjaka
- sladkor v prahu
- rum
Priprava:
- V posodi segrejemo 600 ml mleka in žlico Nutelle. Mešamo toliko časa, da se Nutella stopi.
- Baby piškote dobro namočimo v ohlajeno mešanico mleka in Nutelle. Polagamo jih na pekač, tako da prekrijemo celotno dno.
- V preostanek mešanice, v katero smo namakali piškote (tekočine mora ostati približno 1 dl), dodamo 4 zvrhane žlice Nutelle. Segrevamo na nizki temperaturi in mešamo, dokler ne dobimo tekoče Nutelle (brez grudic). Pustimo, da se ohladi.
- Medtem, ko čakamo, da se Nutellin nadev ohladi, pripravimo belo kremo: v skledi z električnim mešalnikom dobro stepemo dva rumenjaka in dve žlici sladkorja v prahu. Dodamo 500 g sira Mascarpone, žlico ruma in zopet dobro premešamo. Posebej stepemo sladko smetano in jo dodamo kremi. Premešamo.
- Malo manj kot polovico pripravljene bele kreme razporedimo po plasti baby piškotov.
- Stopljeno in ohlajeno Nutello prelijemo po plasti bele kreme.
- Preostali del bele kreme enakomerno razmažemo čez Nutellino plast.
- Potresemo s kakavom in postavimo v hladnik, da se vse skupaj ohladi (najboljše čez noč – v kolikor zdržimo 😛 )
DODATNI NASVETI:
- Piškote res dobro namočite (na otip morajo postati zelo mehki): tako bo pecivo sočno.
- Količino mleka morate prilagoditi velikosti pekača, ki ga boste uporabili: v kolikor boste uporabili večji pekač, boste na dno morali položiti več piškotov, zato boste porabili tudi več mleka.
- V kolikor vam od namakanja piškotov ostane še več kot približno 1 dl mleka, ga malo odlijte, da nutellina krema ne bo preredka. V kolikor pa bo krema pregosta, dodajte še malo mleka.
Prepričana sem, da vas bo končni rezultat več kot navdušil! 🙂
Ps: poskusite ostati pri enem kosu 😛
