PEČENA JABOLKA S SKUTNIM NADEVOM
februar 1, 2018
ZAPELJIVO, ŽENSTVENO IN UDOBNO
februar 6, 2018
Prikaži vse

NUTELLAMISU – CHEAT MEAL TEDNA

Že ‘klasični’ tiramisu – tisti s kavo – je neverjeten … ko pa boste poskusili tega, boste ostali brez besed! Kombinacija nutelle, smetane in baby piškotov vas bo prevzela! 🙂

Dodaten plus pa je ta, da je priprava popolnoma enostavna in vam bo vzela še manj kot 30 minut! 🙂

Potrebujemo:

  • 5 žlic Nutelle
  • 600 ml mleka
  • 24 baby piškotov (keksi Savoiardi)
  • 500 ml sladke smetane
  • 500 g sira Mascarpone
  • 2 rumenjaka
  • sladkor v prahu
  • rum

Priprava:

  1. V posodi segrejemo 600 ml mleka in žlico Nutelle. Mešamo toliko časa, da se Nutella stopi.
  2. Baby piškote dobro namočimo v ohlajeno mešanico mleka in Nutelle. Polagamo jih na pekač, tako da prekrijemo celotno dno. 
  3. V preostanek mešanice, v katero smo namakali piškote (tekočine mora ostati približno 1 dl), dodamo 4 zvrhane žlice Nutelle. Segrevamo na nizki temperaturi in mešamo, dokler ne dobimo tekoče Nutelle (brez grudic). Pustimo, da se ohladi.
  4. Medtem, ko čakamo, da se Nutellin nadev ohladi, pripravimo belo kremo: v skledi z električnim mešalnikom dobro stepemo dva rumenjaka in dve žlici sladkorja v prahu. Dodamo 500 g sira Mascarpone, žlico ruma in zopet dobro premešamo. Posebej stepemo sladko smetano in jo dodamo kremi. Premešamo.
  5. Malo manj kot polovico pripravljene bele kreme razporedimo po plasti baby piškotov.
  6. Stopljeno in ohlajeno Nutello prelijemo po plasti bele kreme.
  7. Preostali del bele kreme enakomerno razmažemo čez Nutellino plast.
  8. Potresemo s kakavom in postavimo v hladnik, da se vse skupaj ohladi (najboljše čez noč – v kolikor zdržimo 😛 )

DODATNI NASVETI:

  • Piškote res dobro namočite (na otip morajo postati zelo mehki): tako bo pecivo sočno.
  • Količino mleka morate prilagoditi velikosti pekača, ki ga boste uporabili: v kolikor boste uporabili večji pekač, boste na dno morali položiti več piškotov, zato boste porabili tudi več mleka.
  • V kolikor vam od namakanja piškotov ostane še več kot približno 1 dl mleka, ga malo odlijte, da nutellina krema ne bo preredka. V kolikor pa bo krema pregosta, dodajte še malo mleka.

Prepričana sem, da vas bo končni rezultat več kot navdušil! 🙂

Ps: poskusite ostati pri enem kosu 😛

Dober tek! <3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni
%d bloggers like this: