NAJBOLJ SOČEN PIŠČANEC!

Mnjamaaa, včeraj sem prvič preizkusila spodnji recept in mislim, da bo od zdaj naprej takšen piščanec redno na mojem meniju! 😀
Sočen, okusen … priprava pa povsem preprosta! 🙂
PIŠČANČJI FILE Z MOCARELO IN ZELENJAVO, PEČEN V PEKI PAPIRJU V PEČICI

Za 2 osebi potrebuješ:
- 2 piščančja fileja (vsak približno 200 g)
- 1 zelena paprika
- 1 rdeča paprika
- manjša čebula
- mocarela
- dve žlici olivnega olja
- začimbe
Priprava:
- Pečico segreješ na 190 stopinj;
- rdečo, zeleno papriko in čebulo narežeš na rezine, vse skupaj daš v posodo, dodaš olivno olje, sol, poper ter dobro premešaš;
- pripraviš začimbe za piščanca (v majhni skodelici zmešaš čili, rdečo papriko, sol in poper);
- z obeh strani dobro začiniš piščančja prsa, vsakega posebej trikrat prečno preržeš in daš v vsak ‘žepek’ po eno rezino mocarele;
- na pekač razgrneš nekaj peki papirja, nanj položiš polovico prej narezane in začinjene zelenjave ter začinjen piščščančji file z mocarelo;
- peki papir zaviješ tako, kot je prikazano na sliki;
- enako ponoviš z drugim piščančjim filejem in zelenjavo;
- pečeš približno 30 minut.



Pa dober tek! 🙂