POLLEOSPORT – BAYWATCH
julij 12, 2017
RIŽEVI REZANCI S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO
avgust 13, 2017
Prikaži vse

NAJBOLJ SOČEN PIŠČANEC!

Mnjamaaa, včeraj sem prvič preizkusila spodnji recept in mislim, da bo od zdaj naprej takšen piščanec redno na mojem meniju! 😀

Sočen, okusen … priprava pa povsem preprosta! 🙂

PIŠČANČJI FILE Z MOCARELO IN ZELENJAVO, PEČEN V PEKI PAPIRJU V PEČICI

Za 2 osebi potrebuješ:

  • 2 piščančja fileja (vsak približno 200 g)
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • manjša čebula
  • mocarela
  • dve žlici olivnega olja
  • začimbe

Priprava:

  1. Pečico segreješ na 190 stopinj;
  2. rdečo, zeleno papriko in čebulo narežeš na rezine, vse skupaj daš v posodo, dodaš olivno olje, sol, poper ter dobro premešaš;
  3. pripraviš začimbe za piščanca (v majhni skodelici zmešaš čili, rdečo papriko, sol in poper);
  4. z obeh strani dobro začiniš piščančja prsa, vsakega posebej trikrat prečno preržeš in daš v vsak ‘žepek’ po eno rezino mocarele;
  5. na pekač razgrneš nekaj peki papirja, nanj položiš polovico prej narezane in začinjene zelenjave ter začinjen piščščančji file z mocarelo;
  6. peki papir zaviješ tako, kot je prikazano na sliki;
  7. enako ponoviš z drugim piščančjim filejem in zelenjavo;
  8. pečeš približno 30 minut.

 

Pa dober tek! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni
%d bloggers like this: