CLOUD BREAD

Mehek, zračen, fluffy … nekako tako bi opisala ‘kruh’, ki ne vsebuje ogljikovih hidratov in je sestavljen iz samo treh sestavin. Ko sem na internetu zasledila recept, sem komaj čakala, da ga poskusim tudi sama! 🙂
Edina slaba stvar omenjenega ‘kruha’ je po mojem mnenju ta, da je kar precej drobljiv in ga tako kot klasični sendvič – torej z rokami – ne moremo jesti.
Potrebuješ:
- 3 jajca,
- 3 žlice grškega jogurta,
- noževo konico Cream of tartar (=vinski kamen, kupljen v DM-u).

Priprava:
- Ločiš beljake in rumenjake.
- Beljakom dodaš Cream of Tartar in stepeš v sneg.
- Rumenjakom dodaš grški jogurt in malo premešaš.
- V mešanico rumenjaka in grškega jogurta previdno in rahlo vmešaš najprej polovico stepenih beljakov; nato pa še preostalo polovico.
- Razporediš na pladenj in pečeš približno 25-30 min na 150 °C.





Nadev je lahko poljuben – jaz sem dodala:
- cottage cheese,
- avokado,
- šunko (ker doma nisem imela piščančjih prsi),
- solato.

Pa dober tek! 🙂