PROTEINSKI SVALJKI Z GOBICAMI, SLANINO IN PIŠČANCEM
25 septembra, 2020
NOVO: VODENI LIVE TRENINGI!
4 oktobra, 2020
Prikaži vse

BURGERJI S PROTEINSKIMI POLPETI

Sočni brezmesni burgerji, ki jih bodo oboževali prav vsi! Namesto mesa sem uporabila okusne Žito proteinske polpete, ki so sestavljeni iz 4 stročnic: soje, čičerike, boba in leče. 

Si vedel/a, da so stročnice bogat vir kvalitetnih beljakovin rastlinskega izvora? Visoka vsebnost vlaknin v stročnicah pa dobro vpliva tudi na prebavo in na zdravje našega črevesja, zato poskrbi, da stročnice uživaš vsaj 3x na teden. 

Priprava burgerja je izredno enostavna in hitra! 🙂

Sestavine (za 2 osebi):

Za pripravo omake:

  • 1 JŽ (jedilna žlica) ketchupa brez dodanega sladkorja
  • 2 JŽ jogurta
  • 1 JŽ gorčice
  • 1/4 rdeče paprike
  • 1/4 rumene paprike
  • začimbe (sol, poper, česen)
  • po želji dodamo še pekočo omako

Priprava:

Zamrznjene polpete pripravimo po navodilu na embalaži – priporočam peko v pečici. Zloži jih na pekač na peki papir in jih peci v pečici brez dodane maščobe 14 minut pri 200 °C. Med peko jih tudi enkrat obrni.

Med tem časom pripravi omako. Čim bolj na drobno nareži rumeno in rdečo papriko; dodaj ketchup, jogurt, gorčico in začimbe. Vse skupaj dobro premešaj. V  kolikor si želiš malo bolj pekoče omake, pa dodaj še nekaj kapljic poljubne pekoče omake.

Pirino žemljico prereži na pol, na spodnji del razporedi zvrhano žlico omake, dodaj list solate, proteinski polpet in poljubno zelenjavo. Jaz sem dodala še paradižnik in kumaro. In okusno kosilo je pripravljeno!

Dober tek! 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja