28-DNEVNI PROGRAM, KI JE OBNOREL SLOVENIJO

Pa začnimo ... na začetku. Od nore ideje, v katero sva verjetno verjela le jaz in moj partner, do projekta, za katerega še zdaj ne morem verjeti, da 'živi' v takšni veličini! Vesela bom, če si vzameš nekaj minutk in prebereš, kako smo skupaj ustvarili projekt Fit Akademija (ps: v kolikor te to ne zanima, skoči na dno strani, kjer najdeš povezavo do izjemnih preobrazb, ki so uspele z mojo pomočjo).

Začelo se je leta 2016, ko sva na Facebooku izpeljala prvi 'izziv' – mislim, da je trajalo vse skupaj približno 3 tedne ... ne spomnim se več točno, sem pa zasledila na svojem profilu spodnjo fotko:
Na precej podoben, a veliko boljši način, sva zadevo izpeljala leto kasneje ...
8.5.2017 je na Facebooku potekal enomesečni brezplačni 'GET FIT' izziv - vsak dan sem delila primer treninga za doma in v fitnesu. Prikaz treninga je izgledal tako:

Leta 2017 sem uspešno opravila tudi AFP licenco za osebno trenerko in to je bilo tudi leto, v katerem sem ugotovila, da je vse to, kar počnem postalo veliko več kot le hobi. Občutek, ko nekomu pomagaš izboljšati svoje življenje, spremeniti prehranske navade, ga navdušiti za trening ... je enostavno NEOPISLJIV.

Leto kasneje sva dobila noro idejo. Vedela sem, da bom celoten julij preživela na morju, zato sem ves čas razmišljala, kako se čim bolj kljub temu, da bom na 'dopustu' zaposliti. Takrat je bil instagram omrežje, na katerem sem preživljala največ časa. In tukaj se nama je porodila nora ideja ... Želela sva ustvariti poseben profil, na katerem bi jaz z vsemi udeleženkami vsak dan delila primer jedilnika, primer treninga in jih spodbudajala da v tem mesecu zase naredijo kar največ. Še zdaj se točno spomnim, kako navdušena sem enkrat prišla v fitnes in o svoji ideji razlagala vsem naokoli ... če dobro pomislim, mislim, da takrat nihče ni prav dobro verjel v najino idejo ... midva pa sva. Moj partner Tilen je oseba, ki mi še danes stoji ob strani in me podpira 200%. Ne le, da mi stoji ob strani in me podpira, on je tista glavna oseba, ki skrbi, da vse poteka tako kot mora. Včasih se pohecam (to že vedo dekleta, ki sodelujejo z menoj dlje časa) – on je 'stric iz ozadja'. Sam ne mara takšne javne izpostavljenosti, a njegova vloga pri vseh projektih je ogromna. Zdaj sem malo zašla hehe ... skratka, dobro se spomnim, da sva se takoj čez vikend lotila dela – snemanja vaj, zbiranja receptov, pripravljanja vseh gradiv ...

In projekt 'ŠPORTNO POLETJE S PATRICIO' je zaživel! Potekal je julija leta 2018. Na naslednjih dveh slikah poglej nekaj feedbackov o najinem prvem instagram izzivu.

Projekt je presegel vsa najina pričakovanja in potrdil, da sva z delom na pravi poti ... in da najina ideja nenazadnje ni bila tako NORA! :D

Na koncu je bilo udeleženih nekaj več kot 350 dekleti in njihovi odzivi so bili res čudoviti. Po uspešni izpeljavi sva videla, da ima zadeva ogromen potencial in da je to projekt, ki ga bova definitivno še ponovila. A seveda z ogromno novostmi in izboljšavami.

Preden nadaljujem pa naj ti na kratko predstavim NAJINO VIZIJO ... O čem sploh govorim in o čem bom še govorila? Kaj je namen izziva? Za koga je primeren?

Najbolj pomembno se mi zdi, da v življenju najdemo ravnotežje. Ravnotežje med zdravo prehrano, redno telesno aktivnostjo in vsemi ostalimi zadevami. Sama sem preizkusila marsikaj (vem, da se to sliši čudno glede na moja leta, ampak saj vemo, da leta niso nobeno merilo kajne? nekdo se lahko v enem letu preizkusi v toliko različnih stvareh in nauči toliko novega kot se nekdo ne v petih) ... skratka preizkusila sem ogromno - od izjemno striktnih diet, treniranja preko svojih zmožnosti (tudi po 3x na dan), tekmovanja v fitnes vodah, do 'čustvenega' prenajedanja ... ampak uspelo mi je najti tisto pravo ravnotežje vsega skupaj, ki prinaša rezultate in hkrati ne omejuje mojega 'družabnega' življenja in vseh ostalih stvari.

V meni je bila tako ves ta čas prisotna želja, da svoj življenjski slog, svoje navade, svoje poglede ... prenesem tudi na ostala dekleta. In tako se je rodila prvotna ideja - ustvariti zaprti instagram profil in dekletom za res ugodno ceno ponuditi nekaj, kar drugače stane ogromno (govorim o trimestnih številkah). Na tem profilu bi delila recepte, svoje ideje za trening; nasvete, ki me motivirajo ... udeležnke bi torej vsak dan prejele nov primer jedilnika, primer treninga ... Vse skupaj pa je nato preraslo v veliko več. Primerno je za popolnoma vsakogar, saj verjamem, da vsak najde nekaj zase.

Ok gremo naprej 

Po izzivu ŠPORTNO POLETJE S PATRICIO, so se zelo hitro začele priprave na nekaj novega -> FIT 2019 S PATRICIO I. Januarja leta 2019 je pod mojim vodstvom migalo nekaj več kot 1000 deklet. V to je bilo vloženega kar nekaj mesecev trdega dela in iskreno lahko rečem, da je bil izziv FIT 2019 I neprimerljiv s prvim, bil je noro izpopolnjen in nadgrajen. Ena izmed novosti je bila tudi ta, da so bila v izziv vključena tudi dekleta, ki so trenirala v fitnesu. Vse udeleženke so tako prejele vsak dan nov jedilnik, primer treninga doma (video prikaz), primer treninga v fitnesu (video prikaz) in mojo podporo skozi celoten mesec.

Odzivi so bili fenomenalni in po ogromnem povpraševanju po nadaljevanju se je tako takoj začel pripravljati izziv FIT 2019 S PATRICIO II. Po več kot uspešnem januarskem izzivu je z menoj od 18.5. dalje migalo 2500 deklet (število mest je bilo omejeno).

V tem izzivu je bila ena izmed večjih novosti ta, da so dekleta prejela 3 različne trening programe (vadba doma, vadba v fitnesu in vadba z elastikami). Druga novost pa je bila tudi ta, da smo se veliko več družile tudi živo – od skupinskega pohoda na Šmarno Goro do treninga oz. t.i. Meet & Greet Bootycamp-a, ki je potekal v Ljubljani.
Ja, noro je bilo!! Iz izziva v izziv je bila zadeva večja, boljša in izpopolnjena. Izpopolnjena do te mere, da se ni več mogla imenovati izziv. Tako se je rodila ideja o FIT AKADEMIJI.

S fantom sva se hitro po končanem drugem lanskoletnem izzivu lotila priprav na letošnjo prvo akademijo. Vedela sva, da si želiva vse skupaj popolnoma spremeniti, a nisva vedela sploh kje začeti, kako si želiva, da bi zadeva izgledala ... Razmišljala, kreirala, črtala ideje, ki niso bile uresničljive v tako kratkem času (pol leta je za takšen projekt malo časa ...) in na koncu prišla do ideje, da bi projekt FIT AKADEMIJA zaživel na spletni strani!! Vsaka udeleženka bi prejela svoje uporabniško ime in geslo in nato bi do vseh vsebin lahko na izjemno enostaven način dostopala preko spletne strani – na telefonu, računalniku, tablici ... skratka kjerkoli, na eni napravi.

In ja ... ideja se je URESNIČILA! Kot sem rekla že na instagramu, to je najin otroček leta 2020. V projekt sva tako kot v vse ostale do sedaj vložila srce, ogromno truda in izkazal se je kot velika uspešnica.

V januarski Fit Akademiji 1 je z menoj migalo 3500 deklet iz celotne Slovenije. Še ena izmed večjih letošnjih novosti pa je bila ta, da dekleta, ki trenirajo doma, niso več prejela zgolj video prikazov treningov, ampak v celoti VODENE treninge. To pomeni, da jaz celoten trening opravim S TEBOJ! Te spodbujam, motiviram in kar preko ekrana poskrbim, da opraviš še nekaj ponovitev več. Poleg vsebin, do katerih so vse udeleženke dostopale na spletni strani, pa je seveda še vseeno obstajal INSTAGRAM profil, na katerem smo se med sabo spodbujale, motivirale druga drugo in širile pozitivno voljo. Prostora za negativizem in besede 'Ne morem' tukaj ni! 

Na naslednjih fotkah ti pokažem droben vpogled v samo strukturo Fit Akademije 1. Na uvodni strani so udeleženke lahko izbrale željeni teden (vsebina se je odpirala en teden vnaprej); na dnu pa je bila FIT VADNICA (na enem mestu zbrane in v video prikazu razložene vaje – tako vaje za doma kot tud za v fitnesu).
Po kliku na posamezni teden pa je bilo možno klikniti na vsebino, ki te zanima.
Treningi so se delili še na doma/fitnes. Pri prehrani so udeleženke prejele 4 enotedenske jedilnike – skupno torej 28 idej za zajtrke, 28 idej za malice, 28 za kosila in 28 za večerje. Poleg jedilnikov pa tudi nakupovalne listke. To pa še ni vse ... Dostopale so lahko tudi do video vsebin v izobraževalno-motivacijskem kotičku (vsak teden so dostopale do petih različnih videov – v nekaterih smo ovrgle ali potrdile določene fitnes mite, razložila sem ogromno stvari o prehrani; o prehranskih dodatkih itd... ).

Vem, kaj te sedaj verjetno zanima ... ali so bili jedilniki in treningi ves čas enaki? Se stvari ponavljajo? NE. Stvari se ne ponavljajo. Niti en trening ni bil enak kot katerikoli drug. Vsebine so nove, trening programi so vedno drugačni in enako tudi jedilniki. Pri receptih poskušam biti čim bolj izvirna, iščem nove ideje in jih delim z vami. Seveda pa tople vode ne moremo odkriti. Vsi jedilniki so sestavljeni iz cenovno ugodnih sestavin, zato se določena živila ponavljajo (npr. testenine, riž, ovseni kosmiči) a so vedno 'zapakirani' v nov recept, katerega komaj čakamo, da sprobamo.

Tukaj pa bi se rada zahvalila tudi tebi, ki nama stojiš ob strani, verjameš v naju in z nama pišeš skupno zgodbo.

Z največjim veseljem ti razkrivam, da imaš letos še eno možnost, da se pridružiš največjemu športnemu projektu FIT AKADEMIJA 2! Primerna je tako za tiste, ki ste bile udeležene v Fit akademiji 1, saj so vsebine popolnoma nove; kot tudi za tiste, ki me mogoče še ne poznate, saj se Fit Akademija 2 ne navezuje na pretekle projekte.

Klikni TUKAJ in si oglej neverjetne preobrazbe deklet, ki sodelujejo z menoj.